Fundația Principesa Margareta a României

Vasi Rădulescu, Diana Cosmin, Andreea Retea și Simona Tache despre cauza lunii octombrie

În luna octombrie, sprijinim cauza vârstnicilor singuri, ajutându-i să-și monitorizeze mai bine tensiunea arterială, cu sprijinul Fundației Principesa Margareta a României. Alături de noi, se află patru oameni foarte inimoși, care înțeleg cu dragoste și empatie importanța vârstnicilor în viețile noastre, problemele cu care ei se confruntă și nevoile lor emoționale. Vă invităm să citiți mai jos rândurile scrise de Vasi Rădulescu, Diana Cosmin, Andreea Retea și Simona Tache.

Vasi Rădulescu

Site: leapșa de sănătate

Ca medic care gravitează în jurul inimilor, știu cât de importantă este monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu. Din păcate, mulți pacienți fie nu știu acest lucru, fie nu au un aparat care să le ușureze sarcina. Un dispozitiv digital de calitate este dotare absolut obligatorie pentru hipertensivi, dar și pentru cei care se știu cu valori normale ale tensiunii. Când vorbim de vârstnici, lucrurile devin cu atât mai importante și acțiunea HARTMANN prin intermediul fundației Principesa Margareta e o inițiativă excelentă

Citește articolul „Noi și bătrânii noștri”!

Simona Tache

Site: Jurnal roz de cazarmă

Ne gândim des la copiii săraci, care se culcă flămânzi și nu au acces la educație. La orfani. La copiii bolnavi și la părinții lor necăjiți. La adulții săraci și bolnavi. La victimele violenței domestice. Prea rar ne gândim însă la bătrânii noștri. În România, oamenii îmbătrânesc prea rar cu seninătate. Prea rar, bătrânețea e altceva decât o tristă povară. Să vorbim despre asta ar fi un prim pas către o schimbare.

Citește articolul „Bătrânele voluntare cu zâmbet mulțumit”!

Diana Cosmin

Site: Fine Society

Unii dintre oamenii care mă inspiră cel mai tare în viață sunt trecuți de vârste venerabile și am crezut mereu că tinerețea și senectutea au multe de învățat una de la cealaltă. Noi putem „fura” puțină înțelepciune de la vârstnici, dându-le înapoi ceva din vioiciunea și pofta de viață a tinereții. Le putem oferi compania și atenția noastră, le putem asculta poveștile și putem râde sincer la glumele lor. Ba chiar uneori putem ajunge să constatăm că sufletele noastre sunt mai bătrâne decât ale unor oameni care au dublul sau triplul vârstei noastre. Eu nu mai am bunici de multă vreme, poate nici ei n-au nepoți, dar cred că și mie, și lor ne este dor să simțim, preț de câteva ore, ca totuși avem. Sau că am putea avea.

Citește articolul „De ce România nu e o țară unde să îmbătrânești și ce putem face cu asta”!

Andreea Retea

site: Andressa

Eu am fost crescută de bunica, alături de verii mei. Mamaie, cum îi spuneam noi, era o femeie simplă, din Ardeal, cea mai pricepută, harnică și puternică pe care am cunoscut-o vreodată. Făcea cea mai bună mâncare, chiar și când nu avea decât un cartof și o ceapă, îmi spunea povești incredibile despre locurile în care s-a născut sau vremurile pe care le trăise și m-a învățat cu felul ei de a fi, demnă și veselă, că tinerețea se poate păstra toată viața cu atitudinea potrivită. Sunt cu gândul la mamaia mea deșteaptă și bună când mă gândesc la beneficiarii Fundației Principesa Margareta, la oameni cu suflet mare și mii de povești de spus și căldură de dăruit, dar care nu au norocul să fie înconjurați de prieteni numeroși sau nepoți. Pentru tot ce au făcut în viața lor și pentru tot ce mai au de oferit dacă li se dă ocazia, vârstnicii merită grija și energia noastră.

Citește articolul „Tu ce fel de bătrân vrei să fii?”

Postează un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii.

*

*