Comunicat de presă Inima Copiilor

”Fapte mici” cu efecte mari, pentru Asociația Inima Copiilor

HARTMANN sprijină Asociația Inima Copiilor cu materiale medicale

București, 15 mai 2019: Compania HARTMANN, producător german în domeniul produselor de asistență medicală și de igienă, cu activitate neîntreruptă de peste 200 de ani, oferă Asociației ”Inima Copiilor” consumabilele necesare desfășurării în condiții optime a serviciilor medicale pentru copiii aflați în programele dezvoltate de aceasta. ”Inima Copiilor”, organizația neguvernamentală care a construit primul Centru de excelență în cardiochirurgie de la spitalul Marie Curie, ajută anual sute de copii din România să trăiască și să se dezvolte sănătos.

HARTMANN sprijină Asociația ”Inima Copiilor” cu produse care vor servi atât îngrijirii bebelușilor internați cât și desfășurării activității medicale pe secția de terapie intensivă și în blocul operator Cardiochirurgie din cadrul spitalului Marie Curie. Proiectul, denumit ”Fapte Mici”(www.faptemici.ro) extinde astfel programul de susținere a grupurilor și comunităților vulnerabile lansat de HARTMANN România anul trecut, la aniversarea a 200 de ani de istorie internațională.

Vrem să ajutăm oamenii și să facem totul pentru confortul și sănătatea lor, nu numai prin produsele și soluțiile pe care compania noastră le dezvoltă constant de 200 de ani ci și prin suportul pe care îl oferim grupurilor vulnerabile și prin încurajarea membrilor comunității de a ni se alătura într-un demers al faptelor mici, cu efecte majore”, a declarat Oana Chele, director de marketing HARTMANN România. ”Fapte mici” se înscrie astfel în programele de ajutorare a persoanelor vulnerabile pe care compania germană le susține permanent la nivel global.

Suntem bucuroși că suntem prima organizație selectată de HARTMANN România pentru a continua proiectul „fapte mici”, anul acesta. Pentru noi, orice ajutor, oricât de mic, este la fel de important. Faptele mici fac diferența iar în industria medicală, cu atât mai mult”, a spus Alexandru Popa, directorul general al Asociației Inima Copiilor.

Organizația neguvernamentală înființată în urmă cu 13 ani ajută anual sute de copii din România, proveniți din familii sau orfani, bebeluși abia născuți sau de diferite vârste, să fie diagnosticați, tratați și vindecați în România sau în străinătate.”Inima Copiilor” este prima organizație neguvernamentală de la noi care a reușit să construiască, din donații, prima secție de chirurgie cardiovasculară pentru copii din România și a convins o echipă de medici din Italia să vină lunar în România, în regim de voluntariat, pentru a opera bebeluși cu grave malformații cardiovasculare.

Devotamentul și perseverența au fost motivele care au stat la baza acestui parteneriat. Prima noastră înâlnire a avut loc chiar pe holurile secției de terapie intensivă a spitalului Marie Curie; ne-a impresionat transparența și modestia cu care vorbeau despre lucrurile excepționale pe care le fac”, a adăugat directorul de marketing HARTMANN România.

HARTMANN susține în mod constant, la nivel internațional, proiecte umanitare axate pe îngrijire și educație medicală în țări precum Kenya, Bolivia, etc. Misiunile umanitare includ traininguri și workshop-uri medicale și de igienă pentru personalul medical și voluntarii implicați în programe de creștere a gradului de sănătate în comunități (igienă, măsuri de acordare a primului ajutor, protocoale de îngrijire a rănilor).

Despre:

HARTMANN este cel mai vechi producător german de materiale de pansare și compania care a schimbat istoria medicinei introducând primul pansament antiseptic din lume. Fondată în anul 1818, în Heidenheim, ca producător de textile, compania și-a extins în timp obiectul de activitate iar în 1873 a devenit și producător de pansamente medicale. În cei 200 de ani de activitate neîntreruptă, compania s-a dezvoltat în mai multe industrii – medical, frumusețe, îngrijire personală. Astăzi, HARTMANN are operațiuni în peste 35 de țări și un număr de 10.700 de angajați.

2 comentarii la postul “”Fapte mici” cu efecte mari, pentru Asociația Inima Copiilor”

Postează un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii.

*

*