Blog Dăruiește Viață Fundația Principesa Margareta a României HARTMANN Hospice Casa Speranței MagiCAMP

Giving Tuesday ne inspiră să facem fapte mici și bune! Tu cum ajuți?

Încă din 2012, Giving Tuesday este o sărbătoare internațională care îndeamnă oamenii să fie mai buni și să ajute cauzele care contează. Se întâmplă în ultima marți din noiembrie și contrabalansează începutul perioadei nebune de cumpărături de dinainte de Sărbători. Dacă tot aruncăm atâția bani pe lucruri nu neapărat utile în decembrie, de ce nu am putea și să-i ajutăm pe cei care fac bine?

 

Giving Tuesday e un simbol pentru binefacere, o zi din an care ne amintește să fim mai buni. Să facem fapte mici. Nu doar într-o zi, firește, ci tot anul, zi de zi, atât cât putem și vrem. E un mod de a atrage atenția asupra nevoii de sprijin pe care o au organizațiile care fac lumea noastră un pic mai bună.

 

Este ceea ce facem și noi, din septembrie, prin campania 200 de fapte mici, prilejuită de împlinirea a 200 de ani de HARTMANN. Donăm către organizațiile care îi ajută pe cei vulnerabili, le spunem poveștile și încercăm să inspirăm. Făcute constant și din inimă, faptele mici construiesc binele cu adevărat mare. Tu cum ajuți?

 

Cum ajuți Hospice Casa Speranței

 

Hospice Casa Speranței este cea mai mare organizație din România care se ocupă de îngrijirea paliativă. Cu dedicare, delicatețe și profesionalism, oamenii de la Hospice îi ajută pe cei care se confruntă cu boli terminale, făcându-le lupta mai ușoară și trecerea mai lină.

 

În primul rând, Hospice are mare nevoie de voluntari. În funcție de pregătirea și disponibilitatea ta, poți face voluntariat în centrele de zi, poți ajuta pe parte administrativă, pe comunicare, să te implici în evenimentele pe care le organizează sau să strângi fonduri. Găsești aici toate informațiile despre voluntariat.

 

Binînțeles, Hospice are o nevoie uriașă de fonduri. Toată activitatea lor se bazează pe donații. Poți stabili o sumă recurentă pe care o donezi lunar  sau poți face o donație punctuală. Pentru donații, intră aici.

 

De asemenea, poți dona la Hospice produse. Pentru aceasta, cel mai bine e să iei legătura cu ei și să vezi ce au nevoie. Poate sunt jucării pentru copiii din centre, poate e nevoie de alimente, poate mobilier.

 

În septembrie, HARTMANN a donat către Hospice Casa Speranței 15.000 de produse pentru pansare pentru bolnavii cu răni cronice.

 

Citește poveștile oamenilor buni de la Hospice Casa Speranței!

 

Cum ajuți Fundația Principesa Margareta a României

 

Fundația Principesa Margareta a României are o mulțime de proiecte care îi ajută pe vârstnici, pe tinerii artiști sau pe copii. Poți face o donație recurentă sau una punctuală pentru una dintre cele trei categorii – poți ajuta copiii să-și continue școala și să previi astfel abandonul școlar, pentru ca tinerii artiști talentați să-și vadă visul transformat în realitate sau pentru a-i ajuta pe bătrânii singuri.

 

Poți face, de exemplu, voluntariat la Centrul Generații sau la Telefonul Vârstnicului, ajutându-i astfel pe seniori să suporte mai ușor singurătatea, sprijindu-i emoțional și practic. Poți ajuta organizația și prin strângere de fonduri, promovare sau implicându-te, în funcție de pregătire și disponibilitate, în activitățile sale de zi cu zi.

 

În luna octombrie, HARTMANN  a donat către Fundația Principesa Margareta a României 200 de tensiometre performante, care au ajuns la vârstnicii care se implică în comunitate și fac voluntariat pentru copiii defavorizați.

 

Citește poveștile oamenilor buni de la Fundația Principesa Margareta a României!

 

Cum ajuți Dăruiește Viață

 

Dăruiește Viață construiește primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România. E un efort uriaș, în care sunt implicați mii de oameni și companii, pentru a oferi un tratament și un spațiu modern, la cele mai înalte standarde, pentru copiii bolnavi. De asemenea, Dăruiește Viață derulează multe proiecte în spitalele din România, ocupându-se de renovări, de dotatrea cu aparatură medicală sau de suportul pacientului.

 

Poți dona 4 euro pe lună trimițând un mesaj cu textul SPITAL la 8864, poți cumpăra acțiuni prin Bursa de fericire, prin care să faci o donație lunară sau una punctuală, poți crea propriul tău eveniment de strângere de fonduri, poți dărui ceva din colecția de cadouri foarte frumoase pe care organizația le pune la dispoziție.

 

Te poți implica și ca voluntar, punându-ți la bătaie timpul, priceperea și expertiza, pentru a ajuta la construcția spitalului sau în alte proiecte ale organizației Dăruiește Viață. Poți face fundraising, poți fi manager de caz, poți fi copywriter sau oferi consultanță medicală, dacă ești doctor, poți ajuta pe parte juridică, de IT, de comunicare și multe, multe altele pe care le găsești aici.

 

Cu ajutorul Dăruiește Viață, HARTMANN România a donat în luna noiembrie echipament steril de vizită, format din halate și măști, pentru 10.000 de vizite în spital ale aparținătorilor, către șase spitale din țară.

 

Citește poveștile oamenilor buni de la Dăruiește Viață.

 

Cum ajuți MagiCAMP

 

MagiCaMP este organizația care îi ajută pe copiii care suferă de cancer și pe părinții acestora să treacă mai ușor prin încercări. Organizează anual tabere pentru copii, construiește o casă lăngă Institutul Oncologic București unde părinții care petrec săptămâni în șir cu copiii în spital să se poată odihni, găti sau pur și simplu relaxa puțin, oferă sprijin material, emoțional și psihologic părinților și îi susțin cu ce au nevoie.

 

Poți trimite un SMS la 8844 cu textul MAGIC pentru o donație de 4 euro pe lună, poți face o donație recurentă sau una punctuală pe site sau poți dona bunuri de care oamenii care trec prin această grea încercare au mare nevoie. Poți adopta un MagicBOX, adică să te angajezi să trimiți lunar unei familii ce are nevoie. Tu le cumperi, tu le împachetezi, tu le trimiți, după ce te consulți în prealabil cu oamenii magici din organizație să afli care sunt nevoile. Suma medie pentru o cutie este de 200-250 lei lunar.

 

De asemenea, poți face voluntariat. Vara, poți merge în taberele MagiCAMP să ai grijă de copii și să faci activități cu ei iar în tot timpul anului te poți implica în acțiunile pe care le are organizația. Poți deveni chiar tu un fundraiser și să strângi fonduri pentru MagiCAMP sau poți organiza evenimente caritabile.

 

În decembrie, HARTMANN donează către copiii aflați în grija MagiCAMP 200 de pachete pentru măsurarea febrei, cu termometre performante.

 

Rămâi aproape de noi, în decembrie publicăm poveștile oamenilor buni de la MagiCAMP!

 

Tu cum ajuți?

 

Ți-am făcut o listă aici de fapte mici și bune pe care le poți face în fiecare zi, pentru persoanele vulnerabile. Lasă-te inspirat și fii mai bun în fiecare zi. Împreună, prin fapte mici, construim binele cu adevărat mare.

 

Să știi și că, pentru oricare dintre organizațiile de mai sus, poți redirecționa 2% din impozit. Dacă ai o firmă, poți redirecționa un procent din profit sau poți face o sponsorizare.

 

Postează un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii.

*

*