HARTMANN

HARTMANN Group – un pas înainte pentru sănătate în toată lumea

Ajutorarea categoriilor vulnerabile, grija pentru cei din jur, accesul la servicii și produse medicale de calitate au fost întotdeauna în centrul preocupărilor companiei HARTMANN. Am încercat mereu să facem un pas înainte pentru sănătate, fie că vorbim de inovație tehnologică, fie de cercetare, fie de produse performante și accesibile, fie de colaborarea cu personalul medical.

La împlinirea a 200 de ani de istorie a companiei noastre la nivel global, am lansat în România programul de responsabilitate socială “Fapte mici” unde, prin intermediul organizațiilor non-guvernamentale dedicate binelui, ajutăm categoriile vulnerabile, donând produse de cea mai bună calitate

Nu este o excepție că la nivel global, compania HARTMANN este implicată în mai multe proiecte umanitare, de responsabilitate socială, prin care încercăm să-i ajutăm pe cei care au cea mai mare nevoie de sprijin. Aceste acțiuni au fost o sursă de inspirație pentru noi în România

Tocmai de aceea, am ales să vă povestim despre câteva dintre ele.

HARTMANN și CARE

Ne-am unit forțele cu CARE, o organizație internațională, fondată în 1945 în SUA, al cărei scop este îmbunătățirea condițiilor de îngrijire medicală și a sănătății în toată lumea. CARE este în top 100 ONG-uri la nivel internațional, activă în aproape 100 de țări și are nenumărate proiecte de ajutorare a categoriilor vulnerabile.

Angajații HARTMANN au format echipe de voluntari care au mers să ajute misiunile CARE în două dintre cele mai sărace regiuni ale lumii: Bolivia si Kenia. HARTMANN și CARE au format un parteneriat, începând cu anul 2015, menit să îmbunătățească condițiile de îngrijire medicală în aceste două zone, unde nevoia de sprijin pentru sănătate este foarte mare.

HARTMANN a sprijinit proiectele CARE în regiunile subdezvoltate, facilitând astfel accesul oamenilor la servicii medicale.

HARTMANN în Bolivia

În Bolivia, am mers în provinciile San Pedro, Toro Toro, Acasio, Sacaca și Arampampa, la peste 4000m altitudine, în zona Potosi, cea mai săracă din țară,  locul unde trăiesc cunoscutele populații Quecha și Aymara. Este o zonă unde oamenii nu aveau acces la servicii medicale de bază, unde peste 30% dintre copii sunt malnutriți și unde aproape jumătate dintre persoane trăiesc sub pragul sărăciei extreme.

Împreună cu CARE și cu sprijinul autorităților locale, am ajutat cu expertiza noastră la punerea în funcțiune a trei centre medicale locale, de care beneficiază în jur de 15.000 de persoane din 75 de comunități. A fost o provocare, ținând cont de altitudinile de peste 4000 de metri și de condițiile logistice grele în regiune.

Mai mult decât atât, voluntarii noștri, angajați ai companiei HARTMANN, au susținut workshop-uri de igienă și alimentație sănătoasă pentru copii, au ținut traininguri cu medicii bolivieni și personalul medical auxiliar, au vorbit despre primul ajutor, despre îngrijire dar și despre planificarea familială.

Ne-am bucurat să vedem câți medici au venit de la distanțe îndepărtate pentru a participa de sesiunile noastre de formare și am înțeles mai bine problemele cu care se confruntă și cât de greu este să pui în practică lucrurile așa cum trebuie atunci când nu ai condițiile necesare. Am văzut acolo cât de multă influență are cultura asupra sistemului de sănătate, cât de importanți sunt în comunitate vindecătorii tradiționali.

Am învățat aici conceptul de “Buen Vivir”. Este greu traductibil, dar ceea ce înseamnă este un bine colectiv. Este un concept care vorbește despre comunitate, colaborare, împărțirea resurselor și punerea lor în slujba binelui colectiv.

HARTMANN în Kenya

Tot împreună cu CARE, am ajuns și pe continentul african, în Kenya. Și aici, accentul a fost pus pe educație și pe pregătirea personalului medical, dar și a pacienților. Am mers în provincia Kisumu, unde aproape un milion de oameni trăiesc în condiții dificile, unde 10% dintre copii mor la naștere și 15% nu ajung să își serbeze aniversarea de 15 ani și unde 18% dintre copiii mici suferă de malnutriție.

Regiunea are nevoie de investiții masive în infrastructură medicală, de educație pentru sănătate și de voluntari care să ajute. Sărăcia și sănătatea sunt legate. Îmbunătățind accesul la asistență medicală de calitate, contribuim, de fapt, la reducerea sărăciei.

Am pus accentul pe sănătatea mamei și a copilului, aceasta fiind o problemă critică în regiunea Kisumu. Voluntarii noștri au împărtășit din experiența lor cadrelor medicale din Kenya, au ținut seminarii educaționale, au vorbit despre prevenție și despre tratament.

Un focus important al călătoriei noastre de voluntariat în Africa a fost igiena, o problemă cu care Kenya se confruntă serios. Specialiștii noștri au vorbit despre importanța dezinfectării, a igienizării spațiului în care se desfășoară actul medical, despre sterilizarea instrumentarului sau a suprafețelor.

De asemenea, voluntarii HARTMANN au apelat la metode inedite în trainingurile lor. Astfel, apelând la jocuri de rol, personalul medical de acolo a putut experimenta ce înseamnă să oferi asistență unei femei gravide în mod corect. Am organizat inclusiv grupuri de suport pentru mame, pentru ca acestea să poată vorbi despre problemele cu care se confruntă și să poată primi asistență personalizată și sfaturi legate de naștere sau de creșterea copilului.

În cadrul unui workshop dedicat spălării corecte a mâinilor, voluntarii noștri au improvizat un cântec și un dans tocmai pentru a explica într-un mod amuzant, ușor de înțeles și eficient, care sunt etapele esențiale atunci când ne spălăm pe mâini. Am vorbit și despre tratamentul rănilor, despre bolile cu transmitere sexuală, despre sarcina la vârste fragede, despre importanța controalelor medicale și despre multe altele.

Suntem mândri de faptul că în cadrul acțiunii umanitare desfășurate de HARTMANN în Kenya am avut un reprezentant (voluntar) și din echipa HARTMANN Romania, departamentul Marketing-Medical.

Programul 200 de Fapte Bune

 

Indiferent dacă sunt mici sau mari, faptele bune au efect dublu – au un impact pozitiv și, în același timp, ne fac să ne simțim bine și utili ca oameni. De aceea, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de istorie a companiei noastre, am lansat o provocare la nivelul Grupului HARTMANN pentru angajații noștri de a face fapte bune. Vă impărtăşim cateva poveşti frumoase care s-au întâmplat!

 

HARTMANN în Himalaya

În 2018, echipa HARTMANN Polonia a fost în Himalaya, în Khunde, unde exista un spital construit în 1966. Aici, au făcut donații în produse, în special pansamente, pentru spital și pentru comunitățile din jur.

 

HARTMANN în Rwanda

HARTMANN Italia a luat parte într-o importantă misiune medicală, de chirurgie pediatrică, desfășurată la spitalul din Butare, în Rwanda. Colegii noștri italieni le-au oferit voluntarilor toate produsele medicale de care aveau nevoie pentru această misiune în care au operat micuți cu probleme de sănătate.

 

O masă pentru cei nevoiași

Colegii noștri din Germania, din Heidenheim, acolo unde se află sediul principal al companiei, s-au alăturat inițiativei bisericii locale de a oferi o masă caldă celor nevoiași. Este vorba de un eveniment ce are loc o dată pe an, timp de o lună, implicând peste 150 de voluntari. 

 

Maratonul din Moscova

HARTMANN a susținut Maratonul Vesel al Moș Crăciunilor din Moscova, la final de 2018, cu scop caritabil. Pe lângă susținerea financiară, HARTMANN a oferit premii pentru câștigători, dar aa avut acolo și o echipă medicală care s-a asigurat că alergătorii sunt în cea mai bună formă.

 

Sunt experiențe care ne transformă, atât ca oameni, cât și la nivel de companie. Mergem pe drumul faptelor bune atât în România, prin programul “Fapte mici”, cât și la nivel internațional, prin inițiative naționale sau internaționale. Împreună, facem un pas înainte pentru sănătate. 

Postează un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii.

*

*