HARTMANN

HARTMANN vă urează Sărbători Fericite

Inspirați de spiritul cald al Sărbătorilor, echipa HARTMANN a pus în cuvinte gândurile, amintirile dragi, urările și toate emoțiile prilejuite de venirea Crăciunului. La mulți ani tuturor!

Ladislau Hajos, CEO:

 

Îmi amintesc în detalii mici și importante fiecare Crăciun petrecut în familie. Sunt un om norocos și mă simt recunoscător pentru acest lucru – fac parte dintr-o familie închegată și mereu am relaționat îndeaproape cu cei dragi. Pentru mine, sărbătorile înseamnă gesturile mici pe care le facem unii pentru alții, bucuria statului aproape, căldura sufletească a oamenilor dragi, liniștea, mirosul de brad și lucrurile frumoase pe care ni le dăruim unii altora. Din suflet. Iar exact asta îmi doresc pentru toți: Sărbători cu suflet. 

De Sărbători, mai mult ca niciodată, vedem cât de importantă e sănătatea – vrem ca cei dragi să ne fie alături pentru cât mai mult timp, să ne bucurăm împreună, să stăm în jurul mesei și să povestim vrute și nevrute, să învățăm unii de la alții și să prețuim clipele pe care le avem unii cu alții. 

Crăciunul ne învață și să fim mai buni, să ne gândim la cei singuri sau aflați în situații vulnerabile, să le întindem o mână de ajutor și să facem pentru ei acele gesturi mici care îi înveselesc într-o perioadă încărcată simbolic. 

Vă urez tuturor Sărbători calde, pe care să le trăiți cu inima, în care să fiți mai buni și mai aproape de cei dragi!

 

Oana Chele, Marketing Manager:

Fii “Moș Crăciun” pentru un copil care a decis să nu-l mai aștepte!

Crăciunul este o Sărbătoare Magică pentru noi toți și această Magie pleacă din copilărie când, în seara de Ajun, ne frământam de emoție cu gândul ca, peste noapte, Mos Crăciun va poposi pentru câteva momente și în casele noastre și va lăsa sub brad cadourile mult visate.

Acum, când am rămas copii doar în suflet, Crăciunul înseamnă momente de liniște în sânul familiei, cu brad frumos împodobit și înconjurat de cadouri și mese pline de bucate tradiționale.

Mă întreb însă cum arată Crăciunul în ochii unui copil ce nu a trăit bucuria împodobirii unui brad? Cum arată Crăciunul în sânul unei familii care nu are ce să pună pe masă?

Propune-ți anul acesta să fii Mos Crăciun pentru un copil care a decis să nu-l mai aștepte… oferă unei familii posibilitatea de a “gusta” din cozonacii proaspeți și bucatele tradiționale, pe care, oricum le achiziționezi în exces. Fii Moș Crăciun și vei descoperi că acest gest îți va aduce atât de multă bucurie în suflet încât vei aștepta cu și mai multă bucurie Crăciunul următor!

Larisa Alupoaie, Brand Manager:

Pentru copilul Larisa, cel mai important moment al sărbătorilor de Crăciun era reprezentat de ziua împodobirii bradului. Natural, ales cu grijă de tatăl ei direct din pădure, avea conuri și crengi de vâsc și nu avea nevoie de vârf fals, pentru ca nu voia să îl strice. Câteva podoabe strălucitoare din care 3 erau cele mai importante; un glob mic, alb, mat, cu inserții discrete, roșii și aurii; un îngeraș cu aripile întinse, care părea că vrea ca te țină la adăpostul lor; și un clopoțel din sticlă care reflecta lumina colorată a instalației.  Aveau loc de cinste pe creanga cea mai apropiată de mijlocul camerei și niciodată unul față de celalalt. Bomboanele Bucuria, care după câteva zile ajungeau să fie doar ambalaje goale și coșul de fructe de sub brad. Mirosul de mâncare gătită și prăjituri de casă întregeau tabloul care era acompaniat de colindele copiilor din bloc. Mirosul, sunetul și imaginile vor rămâne agățate în mintea mea de om mare, spre care voi tinde în a le retrăi chiar și în zilele noastre, în care tradiția și SUFLETUL de copil poate s-au cam pierdut pe parcursul anilor. Sărbători pline de iubire și de copilărie vă doresc tuturor!!

Raluca Dide, Brand Manager:

Îmi este greu să spun care este cea mai frumoasă amintire de Crăciun şi asta poate pentru că încă privesc Crăciunul cu ochi de copil. Dintotdeauna am iubit această sărbătoare, cu tot ceea ce presupune ea – peisajul acoperit de zăpadă, decoraţiuni festive peste tot, împodobitul bradului, colindele şi, bineînţeles, toate aromele delicioase din bucătăria mamei. Printre cele mai pregnante amintiri din copilărie sunt cele de când stăteam „la pândă” pentru a îl suprinde pe Moşul atunci când aduce cadourile….

Elena Cerbureanu, Medical Adviser:

Mă uit cu nostalgie la pozele de când fățuca adorabilă transforma orice gând negativ în cea mai mare fericire, de când inocenta iubea necondiționat, de când i se luminau ochișorii albaștri numai pentru simplul fapt că te întorceai acasă de la lucru, de când ascundeam cadourile de Crăciun prin casă și le puneam pe furiș sub brad (și niciodată nu avea răbdare să le primească dimineața, le desfăcea de cu seara), iar ea pe întuneric în încercarea de a ajunge mai repede la brad, patina pe pardoseală și întotdeauna era mirată cum de Moșu’ a știut exact ce și-a dorit, ba chiar a adus cadouri în plus pentru că probabil a fost foarte cuminte.

Mi-e dor de fățuca asta!

 

Și vârsta de acum are farmecul ei (13 ani…) deși pentru cadoul de Crăciun există efectiv o negociere cu “moșu”.

Anca Chițan, Medical Adviser:

Crăciunul este special și are pentru fiecare dintre noi o semnificație aparte. Crăciunul este înainte de toate o sărbătoare sfântă, nașterea pruncului Iisus. Pentru mine Crăciunul înseamnă familie, brad împodobit, colinde, zăpada, căldura din casă. Este acel moment din an când ne adunăm cu toții și ne aducem aminte de copilărie.

  „Iarnă, și ce iarnă cu nămeți uriași, dacă nu aș urmări cărările, m-aș afunda până la piept. Mă aflu pe o uliță șerpuită care duce în partea de jos a satului. Zăpada scârțâie sub cizmele strânse de glezne și aud cum trosnește pe ici pe colo câte o creangă ruptă pe care calc. Suntem noi 3: eu, soră mea și verișoară mea. Tocmai ce am ieșit de la o casă unde am primit câte 2 lei și câte o turtiță (fursec). Mai avem casa mătușii și curând ajungem acasă. De acum pașii ni se îndreaptă spre curtea bunicii, mă întreb cu ce să începem, Raza Soarelui sau O ce veste minunată? Tot eu răspund și dau ton primei strofe sub geamul bunicii care se uită foarte captată la un televizor alb-negru. Deși este foarte frig nu îmi mai simt degetele de la picioare, dau ton și ultimei strofe pe care nu o colindăm niciodată. Atunci bunica fiind deja cu ochii pe geam, ne deschide ușă larg și ne întreabă: nu ați înghețat? Intrăm în casă unde miroase a brad, a cozonac cu mac, iar ochii mi se opresc pe bomboanele care se ițesc după smocurile de vată din brad. Mă năpustesc asupra sobei și concluzionez că un copil de 9 ani: ce norocoasă sunt că am un pic de voce,  ba chiar am strâns și anul asta ceva și încă nu e nimic, urmează uratul și sorcovitul. Crăciun Fericit!”

Cristian Lazăr, Key Account Manager:

Înapoi în vremea copilăriei mele, Crăciunul avea spirit, miros și gust. Totul începea cu sentimentul acela de curiozitate pură și nerăbdare ce mi se năștea în suflet în timp ce, cu nasul lipit de geam, priveam cum se aștern primii fulgi de zăpadă. Emoția creștea tot mai mare odată cu mirosul crud de brad, ce se lăsa împodobit cu dragoste pe sunetul colindelor cântate de mama, în timp ce bunica și cozonacii ei desăvârșeau totul.

O amintire recentă legata de Crăciun este cea din Decembrie 2016, când am participat la o acțiune de CSR la  St. Seraphim Sarov, în Voluntari, un centru de zi pentru copii cu dizabilități intelectuale și conexe.

În cadrul acestei acțiuni am vizitat centrul, am cunoscut copiii dar am și făcut curat și am înlocuit mobila veche cu mobilier nou, am curățat legume pentru conserve și am organizat un atelier de quiling.

Mi-a rămas în memorie aceasta acțiune deoarece m-au impresionat poveștile celor mici, dar și poveștile voluntarilor.

În acest centru erau copii abandonați de familie și apropiați. A fost o experienta uniă, care mi-a schimbat percepția asupa vieții și priorităților din viata și m-a învățat sa apreciez lucrurile mărunte. Un moment unic, real.

Manuela Rusu, Analist servicii client

Povesteam zilele trecute cu prietenii despre cât de aglomerate sunt magazinele în perioada aceasta de iarna. Multă lume ‘’aleargă‘’ pentru a bifa cât mai multe puncte de pe lista sau pentru a găsi cadoul ‘’perfect’’. Cu această ocazie, ne gândeam cu toții daca merită atâta efort  și pregătire pentru o singura zi. Adevărul este că atunci când îți este greu să te bucuri de fiecare zi în parte, puține șanse să se întâmple ceva diferit de Crăciun.

Asa că eu îmi doresc să fac bucurii mici cât mai des, să fiu prezentă și să încerc sa ajut nu numai în perioada sărbătorilor de iarnă. Primul pas va fi sa mă înscriu ca voluntar la Crucea Roșie.

Ce moment al anului este mai potrivit pentru o noua rezoluție, dacă nu Crăciunul ?

Liviu Iova, National Sales Manager

Se spune că amintirile au miros. Și muzica. 1993, un Crăciun cu prietenii, miros de cafea, vin fiert, portocale, brad și Freddie Mercury cântând „Barcelona”.

Georgiana Grigore, Reprezentant vânzări

Dintotdeauna am iubit Crăciunul!

Pentru mine, Crăciunul înseamnă un amestec de sentimente frumoase, atent alese, strânse in jurul bradului si in sânul familiei.

Iubesc Crăciunul pentru sentimentul magic de reîntoarcere in copilărie pe care il trăiesc, an de an, atunci cand împodobesc bradul împreuna cu copilul meu; pentru nerăbdarea si curiozitatea imense in așteptarea cadoului mult dorit pe care copilul meu le trăiește; pentru sentimentele simple si pline de entuziasm si încărcătura emoțională.

Crăciunul înseamnă copilărie, iubire, familie, apropiere, credință, speranța, bunătate, frumusețe, lumina.

Crăciunul este o sărbătoare pur si simplu magica!  

Echipa HARTMANN – birou Târgu Mures

“Moş Crăciun cu plete dalbe

A sosit de prin nămeţi…”

Cine nu cunoaște acest colind, care place atât de mult la mari și mici?

Da, dar ce se poate întâmpla când nu ninge? Anul 2013 a fost unul mai „zgârcit” cu zăpada iar „rezultatul” l-am constatat cu stupefacție, când Moșu’ a venit la Hartmann cu plete aproape negre……!!!

Ne-a luat total pe nepregătite….cum să te pregătești pentru așa ceva??? Bineințeles că acest lucru nu a trecut neobservat în rândul copiilor (al nostru, al celor mari, nici nu mai spun), așa că am fost puși la greaua încercare de a explica această “anomalie”. Primul răspuns, cât de cât logic, care ne-a trecut prin minte, a fost cel legat de lipsa zăpezii și mare noroc am avut că cei mici, care credeau atât de mult în Moș Crăciun, în puterea magică a lui, ne-au acceptat cu seninătate explicația, făcându-ne să răsuflăm ușurați.

De fiecare dată, când ne amintim de această întâmplare, zâmbim ușor și retrăim emoția acelor clipe……este magia Crăciunului!

Postează un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii.

*

*