Ambasadori MagiCAMP

Marta Ușurelu, Cristian China Birta, Cristina Stănciulescu și Ioana Marinescu despre cauza lunii decembrie

În luna decembrie, în demersul faptelor mici și bune, alături ne sunt patru prieteni dragi: Marta Ușurelu, Cristian China Birta, Cristina Stănciulescu și Ioana Marinescu. Împreună cu ei, susținem Asociația MagiCAMP, cea care îi sprijină pe copiii aflați în situații vulnerabile, bolnavi de cancer, și pe familiile lor. Astfel, HARTMANN le pune la dispoziție 200 de pachete de măsurare a febrei, cu termometre Veroval Febră 2 în 1, termometre Thermoval Kids Flex și plasturi Dermaplast Kids, care vor ajunge la copiii care au cea mai mare nevoie.  Le mulțumim prietenilor noștri pentru cuvintele calde și frumoase și pentru dorința lor de a face și susține binele.

 

Marta Ușurelu

 

Știu mulți oameni care se tem să interacționeze și să se apropie de copiii bolnavi. Se protejează pentru ca este greu, este sfâșietor să vezi un copil pe patul de spital! Și totuși, un zâmbet, o vorba bună, o poveste sau un gest mic contează mai mult decât putem crede. Iar reacțiile lor, răspunsul pe care-l primim de la copii ne întărește. Culmea, tot ei ne încarcă pe noi și ne ajuta să zâmbim. Atunci, abia atunci înțelegem cu adevărat că ei, copiii, sunt cei care ne arata ca magia exista!

 

Cristian China Birta

 

Multe lucruri care ți se întâmplă în viață te schimbă ca om. Dintre toate, unele vin pentru că așa a trebuit să ți se întâmple. Să te întâlnești cu un pui de om, care să se uite în ochii tăi, să îți zâmbească și să îți facă pulbere sufletul. Când m-am uitat pentru prima dată în ochii unui copil bolnav de cancer m-am simțit pierdut. Până mi-a zâmbit. Și mi-a spus că lui nu îi este frică. Că mai bine se bucură de viață decât să se sperie de moarte. Am plâns atunci. Și lăcrimez de fiecare dată când îmi aduc aminte de el. Cu drag. Cu bucurie. Cu recunoștință că mi-a dat una din lecțiile fabuloase pe care le-am primit vreodată. Haideți să îi ajutăm pe acești copiii să se bucure de viață. Și de la care să învățăm ce este această bucurie. Împreună.

 

Cristina Stănciulescu

 

Am avut o singură experiență traumatizantă cu copilul meu. Internat fiind la 7 luni într-un spital din București, a suferit o operație. Îndată ce l-au adus de la sală, am constatat că va trebui să dormim amândoi într-un pat. Am făcut un calcul geometric și am decis ca el să doarmă în locul pernei, pe lat, iar eu perpendicular pe el. În salon erau 3 paturi. Celelalte două paturi erau pentru 2 copii, unul de 7 și unul de 10 ale căror mame nu aveau bafta mea. Ele dormeau stând pe marginea patului… Am ieșit din spital, totul a fost bine. Dar semnele și spaimele din sufletul meu au rămas până azi…

 

Ioana Marinescu

 

Dacă cineva mi-ar da o putere supraomenească și mi-ar spune că pot face un singur lucru cu ea, acela ar fi sa vindec toți copiii bolnavi. Dacă aș putea face doua lucruri,  aș vrea ca niciun copil să nu se mai îmbolnăvească vreodată pe pământ. Din păcate, eu nu am o astfel de putere și nimeni nu o are. Am în schimb puterea să fac fapte mici, iar una dintre ele este o donație lunară pentru MagiCAMP. Pentru mine, MagiCAMP înseamnă cu adevărat magie. Magia oamenilor pentru oameni, magia puterii care stă în fiecare dintre noi de a-i ajuta pe cei în nevoie. Când ajuți un copil bolnav, care provine dintr-o familie defavorizată, e ca și cum ai avea, măcar pentru o clipă, o super putere sau o baghetă magică.

 

Postează un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii.

*

*