Ambasadori Dăruiește Viață

Marta Ușurelu, Vasi Rădulescu, Cristina Stănciulescu, Cristian China Birta despre cauza lunii noiembrie

În luna noiembrie, în demersul faptelor mici și bune, alături ne sunt patru prieteni dragi: Marta Ușurelu, Vasi Rădulescu, Cristina Stănciulescu, Cristian China Birta. Împreună cu ei, susținem Asociația Dăruiește Viață, cea care construiește primul spital pediatric de oncologie și radioterapie din România și ajută multe alte spitale, renovând secțiile sau aducând cele necesare. Astfel, HARTMANN le pune la dispoziție echipament steril pentru 10.000 de vizite în spital. Le mulțumim prietenilor noștri pentru cuvintele calde și frumoase și pentru dorința lor de a face și susținele binele.

 

Marta Ușurelu

Site: Martaușurelu.ro

Cu toții dorim să ajutăm, dar de cele mai multe ori intenția rămâne un gând. Uităm, avem altceva mai urgent de făcut sau pur și simplu este complicat sa donăm, sa transformăm în realitate gestul la care ne-am gândit și renunțăm.

Cumva, deși vrem, nu ajungem sa ne punem în practică intențiile și apoi regretăm. Puțini sunt cei care în momentul când conștientizează situația decid să treacă la fapte. Haideți să fim mai mulți. E timpul să înțelegem că un gândul bun trebuie pus în practică. Să întelegem că de noi depinde să trăim într-o lume ca afară. Și că ea va deveni mai bună doar când ne vom implica și ne vom opri din a aștepta să vina altcineva s-o facă în locul nostru.

 

Vasi Rădulescu

SITE: LEAPȘA DE SĂNĂTATE

Prietenia mea cu asociația Dăruiește Viață datează de mulți ani și aștept cu mare bucurie clipa în care cel mai ambițios proiect al lor va fi terminat – este vorba despre spitalul nou de oncologie pediatrică. Lumea ar trebuie să știe și faptul că această asociație a luptat din greu pentru a schimba lucrurile din celelalte spitale, dotându-le sau recomandând standarde de dotare, respectiv siguranță. Orice vizitator care intră în spital, mai ales ca aparținător al unui pacient, trebuie să poarte un halat, o pereche de botoși, o mască facială sau de păr. Sunt lucruri care protejează atât aparținătorul, cât și pacientul. Inițiativa HARTMANN de a dona astfel de echipamente care să ajungă în spitale prin intermediul Dăruiește Viață este lăudabilă.

 

Cristina Stănciulescu

Site: Cristinastanciulescu.ro

 

Colegul meu de școală care mi-era și vecin de bloc și de generație este astăzi unul dintre cei mai mari chirurgi de la Marie Curie. Când l-am întrebat ce simte atunci când deschide pieptul unui bebeluș pentru a-i „curăța” boala cu bisturiurile lui fine, mi-a răspuns că are senzația că operează fire de ață desfăcute de pe papiotă. Că așa sunt vasele de sânge ale bebelușilor. Am avut deodată revelația că Dumnezeu lucrează prin oameni. Numai că oamenii, și Dumnezeu chiar, au nevoie de săli de operație, de aparatură… Ce bine ar fi dacă L-am ajuta pe Dumnezeu să-și facă meseria…

 

Cristian China Birta

Site: Chinezu

 

”Tati, ce este sănătatea?”, m-a întrebat Mara, mijlocia mea, când avea 4 ani. M-am gândit serios ce să îi răspund. Pentru că știam că este unul din acele momente cu care o să rămână toată viața. I-am dat un răspuns cumva ciudat: ”sănătatea înseamnă starea noastră de bine”. La care ea s-a luminat și mi-a spus: ”Aaaaaa, deci vine din sufletul nostru, așa-i?”. Am înțeles atunci, din ce mi-a spus fiica mea, de 4 ani că putem face multe lucruri din suflet care să ne ajute la sănătate. Așa că din suflet mă implic și eu în această inițiativă. Și vă invit pe toți cei care căutați astfel de proiecte în care să vă implicați cu o mică fărâmă din sufletul vostru să o faceți. Pentru voi. Pentru ceilalți. Pentru noi toți. Pentru sănătate. 

Postează un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii.

*

*