Sădim fapte mici

Echipa HARTMANN s-a alăturat proiectului “Adoptă un copac”

O viață sănătoasă începe de la un mediu natural și curat! Știai că plantarea copacilor reprezintă primul astfel de pas în îngrijirea mediului înconjurător? Copacii filtrează aerul, îl curăță, cresc nivelul de oxigen. Mai mult decât atât, îmbunătățesc în mod vizibil starea de sănătate, ajută în recuperare și dau o stare de bine minții. Cine nu se bucură să se relaxeze într-un spațiu verde, să audă vântul cum mângâie frunzele copacilor și să respire aer proaspăt?

Cu acest gânduri, echipa HARTMANN a participat la finalul lunii martie la acțiunea de împădurire “Adoptă un copac”, organizată de Viitor Plus, în localitatea Chirnogi, Călărași. Aici, s-a încheiat proiectul de perdea forestieră, pe lunca Argeșului, de-a lungul DN41, către Oltenița.

Ne-am bucurat să ne alăturăm proiectului, să petrecem o zi în echipă, în mijlocul naturii, să plantăm copaci și să ne imaginăm cât de frumos va fi sub crengile lor atunci când vor crește. În plus, împădurirea are un impact important asupra comunității locale, care va fi protejată de înzăpezire iarna.

Credem în puterea faptelor mici și credem că fiecare copac plantat aduce o schimbare și că devine un simbol al lucrurilor bune pe care suntem cu toții datori să le facem, fapte mici care cresc, se acumulează și aduc transformări mari. La HARTMANN, facem un pas înainte pentru sănătate și știm cât de important este un mediu curat și verde pentru menținerea ei.

Mai jos, puteți citi părerile sincere și entuziaste ale colegilor noștri, după acțiunea de plantare.

Oana Chele, Marketing Manager

La fiecare acțiune CSR HARTMANN,  m-am simțit mândră de echipa din care fac parte, de oamenii minunați și pasiunea pe care o punem în tot ceea ce facem, fie că e vorba despre proiecte de job, plantarea de copaci sau renovarea unei case de copii.

Iubesc acest drum al faptelor mici pe care l-a ales compania noastră implicându-ne în tot felul de proiecte de suflet, și, deși suntem o echipă frumoasă și unită, astfel de acțiuni ne aduc și mai aproape unii de alții.

Sunt convinsă că, după această experiență, toți vom respecta mai mult oamenii care lucrează pământul și care fac muncă fizică. Am ajuns pe teren plini de entuziasm, convinși că plantarea unui copac nu poate fi o muncă atât de dificilă. La finalul zilei însă, nu îmi mai simțeam brațele și abia am mai avut energie să conduc până acasă. Aș lua-o oricând de la capăt… este minunat să te uiți în spate și să vezi ce ai reușit să faci cu mâinile tale, prin efortul tău și al echipei.

Cristian Lazăr, Key Account Manager

Pentru mine a fost o experiență foarte frumoasă. A fost pentru prima dată când am plantat copaci. A fost obositor, am adormit la  ora 19, însă o experiență frumoasă. Mi-aș fi dorit să fim mai mulți colegi, pentru că astfel de acțiuni pot consolida relațiile interumane, iar noi, ca organizație, avem nevoie de asta. Atât acolo, pe câmp, cât și pe drum, atmosfera a fost una foarte frumoasă și plăcută.

P.S. cârnații au fost extraordinari. :))

Larisa Alupoaie, Brand manager

O echipă de oameni corporatiști cu dorință de mai mult și mai bine s-au reunit într-o zi de sâmbătă, încercând să aducă un plus de bunăstare unui sat, ce va fi resimțita pe timp de iarnă.  

700 de copaci au fost plantați la marginea unui drum care deseori ajunge să fie înzăpezit.

Munca fizică depusă a însemnat pentru mine o ieșire din zona de confort, din rutina zilnică, în care ajung atât de angrenată încât uit că este un beneficiu atât de mare pentru sănătate.

Oameni frumoși, colaborare, implicare (se spune că un copac crește mai frumos dacă simte doi oameni care îl plantează), dar și dureri fizice vociferate printre râsete au umplut ziua în așa fel încât la final concluzia exprimată la unison a fost „Repetam operațiunea copacii!”

Mai puțin plastic folosit, mai puțină hârtie consumată, mai multe deșeuri strânse în locuri destinate pot face diferența. Schimbarea vine de la fiecare! Orice activitate individuală care contribuie la mediul înconjurător poate asigura un viitor mai curat, mai sigur și mai plăcut ochiului, nouă și celor care ne vor urma peste ani!

Raluca Dide, Brand manager

De ce nu este ultima oară când plantez copaci….

…da, este mult de muncă, dar este genul de muncă pe care o faci cu zâmbetul pe buze și până și oboseala este una “plăcută”

…satisfacția pe care o resimți la finalul zilei când te uiți în urmă ta și vezi ce este posibil atunci când o mână de oameni se dedică să facă ceva bun pentru natură și cei din jur este una unică

…râsete, glume și o atmosferă generală de relaxare într-un colectiv în care nimeni nu este străin

…o zi în care am pus cu toții deoparte telefoanele, rețelele de socializare și ne-am bucurat de  aer liber și interacțiune reală

…de departe cea mai bună și așteptată masă de prânz 😊

Cred cu tărie că există o formă prin care cu toții putem ajuta – fie că este vorba despre plantat copaci, un adăpost de animăluțe sau orice altceva. Pentru fiecare există forma de voluntariat potrivită, trebuie doar să o găsești!

Diana Coman, Brand Manager

Se zice că în viață nu ești împlinit dacă nu faci un copil, nu construiești o casă și nu plantezi un copac. Sâmbătă am făcut primul pas. Am plantat fapte bune!

Pentru mine, experiența această a fost primul contact cu ceea ce înseamnă acțiune de voluntariat și, mai ales, plantat copaci. Mi-a plăcut întreagă activitate și m-a bucurat să văd atâția colegi/parteneri de plantat implicați și dornici să vadă dusă treaba până la capăt.

Psihic, m-am simțit împlinită că fac o faptă bună și că, în contextul actual, pot contribui la creșterea suprafeței împădurite din țara noastră.

Mi-ar face plăcere ca, în viitor, să trec pe acolo și, din zona de câmpie care există acum, să vedem arbori falnici care păzesc DN41 😊

Mariana Talamba, Manager Assistant

Deși mi-am cam rupt cocoașa și m-am resimțit și zilele următoare, a fost foaaartee frumos. Faptul că am contribuit la acest proiect îmi aduce satisfacție și pot spune că da, am făcut-o și pe asta. Am săpat, am plantat copaci și mi-s mandră tare😃.

Mă bucur enorm că am participat la acest proiect, împreună, în echipă. La bine, la greu, împreună mereu. La cât mai multe proiecte, împreună!

Florin Pangratie, Reprezentant medical

Prin implicarea fiecăruia dintre noi, cel puțin un copac a prins viață şi contribuie la îmbunătățirea traiului nostru, al tuturor. M-am simțit extraordinar  alături de echipa noastră, punând mână de la mână pentru un aer mai curat și mai proaspăt. Mi-ar plăcea ca fiecare dintre noi sa fie voluntar pentru câteva ore! Sa fim voluntari pentru viitorul nostru!

Elena Cerbureanu, Specialist Medical

Pentru mine a fost un lucru inedit, pentru că nu am mai participat până acum la astfel de acțiuni de voluntariat, deși mi-aș fi dorit.

Este foarte important de conștientizat faptul că resursele pământului nu sunt inepuizabile, iar dacă noi nu vom apuca să vedem cu propriii ochi declinul planetei, descendenții noștri cu siguranță vor avea de suferit din această cauză.

Ceea ce mi-a plăcut foarte tare, și cu acest sentiment de bine am și plecat de acolo, a fost implicarea oamenilor din organizare – care aveau un crez și, fără prea mari eforturi, reușeau să ne transmită și nouă, “voluntarilor de ocazie”, entuziasmul lor.

Ca o concluzie a acestei acțiuni: Fă cu simț de răspundere ceea ce ți-ai propus să faci, deoarece toată munca ta, dacă nu are o bază solidă, poate fi dărâmată de cea mai mică rafală de vânt! (referire la faptul că unul din voluntarii de la Fundație verifica fiecare lăstărel să vadă dacă e plantat corect 😊)

Florica Dinu, Analist financiar

Experiența a fost frumoasă, ne-am completat ca echipa.

Eugen Jingai, Reprezentant medical

Dat fiind faptul că este prima mea ieșire alături de echipa HARTMANN, pot spune că m-am simțit foarte bine, ca într-o familie. Organizarea a fot impecabilă, iar noi am putut să ne cunoaștem mai bine, dincolo de activitățile de la birou. Nu în ultimul rând, prânzul care a fost piesa de rezistență! Aștept cu mare bucurie următoarea invitație, la care voi răspunde cu mare drag.

Bogdan Geamănu, Managing Partner Full Color, Partener HARTMANN

Am primit inițiativa de a „adopta un copac” alături de prietenii de la HARTMANN ca pe o provocare.

Recunosc, deși nu am mai făcut de ani bun acest lucru, prilejul oferit a fost perfect pentru a petrece o zi de weekend în câmp, plantând copaci alături de oameni dragi și retrăind clipele frumoase ale copilăriei din grădina bunicilor.

Faptele mici stau la baza marilor realizări, împreună, plantând copac cu copac, putem schimba ceva în jurul nostru.

Sper ca peste ani să mergem împreună cu familia în locurile în care am lăsat amprente verzi și să ne bucurăm de o pădure tânără.

Mulțumim echipei HARTMANN pentru mica provocare, la mai multe!

Georgiana Radu, Brandfully Advertising partener HARTMANN

M-am bucurat să fac parte dintr-o comunitate de oameni care contribuie activ pentru o lume mai verde. Mi-a plăcut implicarea fiecăruia dintre noi, de la mic la mare și m-am bucurat de osteneala plăcută de după acțiune. Efortul pe care l-am făcut în a crea “viață” a fost mare și m-a determinat sa fac mai multe acțiuni zilnice ce îmi stau în putere: mai puțin plastic, mai mult mers pe jos și mai multă implicare în acțiuni similare.

Anamaria Bica, Brandfully Advertising partener HARTMANN

Mi-a plăcut să iau parte la inițiativa Adoptă un copac. Când poți să petreci o jumătate de zi făcând ceva pentru alții, implicându-te direct pentru un rezultat concret, te simți util într-un sens mai mare. Și acțiunea de împădurire este, în opinia mea, una din cele mai bune lucruri care se pot întâmpla în România. Săpatul, plantatul, tot acest cumul de muncă fizică m-au făcut la sfârșit să simt că mi-am adus aportul la ceva, mai ales că nu salvăm doar un drum de la înzăpezire, ci prin voluntariatul meu, un sat nu va mai rămâne blocat iarna. Frumos a fost și să împart asta cu oameni la fel de faini; acolo unde se adună o comunitate pentru a ajuta pe alta, se adună mai multă bucurie și clar mai mult spor (și mai mulți copaci plantați). Cu siguranță aș mai participa în viitor la împădurirea altor zone în nevoie, tot în aceeași formulă.

Mergem înainte pe drumul faptelor mici și bune!

Am ajutat și ajutăm în continuare persoanele aflate în situații vulnerabile prin campania Fapte mici, donând produse medicale de care au nevoie, renovând centre pentru copii și iată, acum plantănd copaci. E un drum al faptelor mici și bune pe care ni-l asumăm din suflet, convinși fiind că binele cu adevărat mare se construiește pas cu pas. Tu ce faci?

Postează un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii.

*

*